Jednodenní kurz

pro domácí výrobce piva


Den se sládkem pro domovařiče

Datum a místo setkání? 23. května 2020
Pivovar Mazal, J. Hory 301/1, Vrahovice, 798 11 Prostějov

Účel kurzu? Ukázat praktické dovednosti, které vám pomohou zdokonalit vaše výrobní postupy, nebo napomůžou k přechodu z domovarníka na pivovarníka. 

Lektor? Sládek Martin Vrba, který svými zkušenostmi a radami pomáhal přechodu z domovarnictví přátelům z pivovaru Clock a za desítky let svého působení v pivovarství realizoval rozvojové projekty mnoha pivovarů nejen v České republice a na Slovensku, ale i v Sýrii, Turkmenistánu, Itálii, ruském Sachalinu, Tasmánii a na řadě dalších míst světa. 

Čas začátku kurzu: 08:00
Konec kurzu: okolo 18:00, záležet bude na postupu výroby
Minimální počet přihlášených: 5 osob
Maximální počet přihlášených: 10 osob
Pořadatel: Techfood s.r.o.
Cena za osobu: 2 300, dph se neplatí

Na co se můžete těšit?

Celodenní výrobu piva od našrotování sladu až po spílání s odborným výkladem

Malý kolektiv do 15 účastníků bude umožňovat kladení otázek v průběhu výrobního procesu

Můžete se v kterýkoliv moment zeptat na cokoliv od způsobu šrotování, poměr sladu a vody při vystírce, vážení chmele, jaká jsou úskalí výpočtů dávkování

Jaké jsou nejčastější chyby při zakvašování a kvašení

Dozvíte se vše praktické, co potřebujete vědět o produkci piva, budete znát možné vady při jeho výrobě a naučíte se, jak se jim vyhnout.

Dobré jídlo a pití po celý den

Na konci kurzu (útrata není v ceně) bude možno pokračovat v neformální diskusi v restauraci pivovaru Mazal o všem, co výroba piva obnáší, jak se stavěl pivovar v Sýrii v průběhu války nebo v jednom z nejtvrdších režimů světa v Turkmenistánu. Doporučujeme sjednat si ubytování blízko místa konání, protože neformální večer u piva a kytary se může významně prodloužit.